В ход е разрушаването на къщата на брата и сестрата Кръстьo

...
В ход е разрушаването на къщата на брата и сестрата Кръстьo
Коментари Харесай

Намерихме вратите разбити, покъщнината - наопаки: рушат дома на брата и сестрата, алармирали за имотна измама

В ход е разрушаването на къщата на брата и сестрата Кръстьo и Антоанета Попови, които алармираха в отворено писмо до Народното събрание и президента с копие до OFFNews, че имотна мафия е откраднала дома им в столичния ж.к. " Лозенец ".
 Брат и сестра: Имотна мафия открадна с таблет къщата ни в
" Тази заран съседи ни се обадиха и споделиха: " Има доста хора във вашия двор ". Когато дойдохме, заварихме трите порти разрушени и вътре - по този начин ", демонстрира Антоанета пространствата на кореспондент на OFFNews. Вътре, измежду разхвърляни движимости, облекла и най-вече книги, стоят Антоанета и Кръстьо и се двоумят какво да вземат и какво да оставят на багерите. " Гоблените ни, единствените скъпи движимости в къщата, липсваха ", прибавя тя.

Щом виждат какво се случва, двамата звънят на полиция и в редакцията ни. Резултатът от полицейското посещаване е, че им разпореждат да си съберат багажа до вечерта. При идването на екипа ни на място виждаме единствено заминаващите си полицейски коли.





Двамата изгубили двуетажната си тухлена къща с двор на ул. " Кръстьо Сарафов " №28, на 5-6 минути от хотел " Хемус " след няколкогодишна правосъдна борба. Водили са я, с цел да запазят парцела си, за който настояват, че в никакъв случай не са продавали.

Преди години ги посетили мъж и жена, които се показали за чиновници на общината. Обяснили, че правят актуализация на парцелите и поискали съсобствениците да се подпишат върху скици, с цел да удостоверят, че данните дават отговор на истината. Подписите им - съгласно частна експертиза те сканирани посредством таблет, прикрит в досиетата под подписаната хартия - се оказали върху прелиминарен контракт за продажба. " Купувачите " твърдели, че са платили 180 000 лв., предадени в " жълт плик ", по думите на Антоанета, на верига хипермаркети.

Оспорили в съда, изгубили на първа, спечелили на втора инстанция, само че изгубили на третата и дефинитивна, пред Върховния касационен съд.

На въпроса ни какво е заключението на експертизата Кръстьо Попов дава отговор, че тя " не може да се произнесе, че има данни за кражба на подписи ", само че че частна експертиза разкрива освен, че има кражба, а и по какъв начин е осъществена тя - с таблет, прикрит под листата в досието, поднесена им за подписи.







Двамата са подхванали нов ход - завели са дело с искане за оповестяване на предварителния контракт - подправен съгласно тях - за нереален. Заседание по него е планувано за октомври. Дотогава обаче наследствената им къща евентуално ще е единствено помен, а на нейно място ще се извисява жилищна кооперация. Поне такива са желанията на новата собственичка, на която парцелът е препродаден - Габриела Герасимова. Младата дама, на която някой може да не даде и 25 година, стои извън и следи, докато повиканата бригада отстранява металните ограждения към къщата и реже клони и шубраци, с цел да може откакто брата и сестрата изнесат покъщнината си да стартира да събаря.



Пред OFFNews тя споделя, че желае къщата да бъде съборена до вечерта. Дамата, която отхвърля да бъде снимана, твърди, че не се тормози от новото дело - имала влезнало в действие правосъдно решение от 2018 година Отказва да каже за какъв брой пари е купила парцела - това било персонална информация. Уточнява, че го е купила през март 2019 година от физическо лице и че възнамерява на мястото на къщата възнамерява да вдигне жилищна постройка, още не била решила на какъв брой етажа.

" Чакаме да се изнесат ", споделя Габриела Герасимова пред репортера на OFFNews, до момента в който тя и мъж следят служащите. Минава 11 ч. " Голям жест е, че пущам хора в моя парцел да вземат каквото решат " - добавя тя.

Питаме защо Кръстьo и Антоанета Попови не са били известени, че стартира срутване, с цел да могат да приберат движимостите си. " Това е моят дом. Това е все едно да си купите кола и да желаете позволение от някого да ви разреши да влезете в нея ", дава отговор Герасимова.





" Това се споделя гражданска гибел " - установи Антоанета, до момента в който събира движимостите си. До преди време тя е поддържала блог не защо да е, а точно за имотни измами. По специалност е лингвист, преподавала полски език в Софийския университет, един от изтъкнатите ни преводачи от полски.

Брат ѝ до неотдавна е работил в Министерството на околната среда и водите, в Националната работа за отбрана на природата.

Двамата са решени да продължат да се борят. Дотогава са наели стаичка наоколо, с цел да имат покрив над главите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР